Wakacje trwają tak krótko. Wielu z nas chciałoby zatrzymać lato jak najdłużej. Ludzie wtedy są szczęśliwsi, chętnie spędzając czas na świeżym powietrzu.
Kto z nas nie lubi zjeść pysznego posiłku w ogródku gastronomicznym? Teraz każdy restaurator może znacznie wydłużyć ciepłe dni i wieczory. Pomogą mu w tym elektryczne promienniki.
PROMIENNIKI IR – DLACZEGO WARTO?
Wielu restauratorów zazwyczaj sięga po tradycyjne parasole grzewcze, zasilane gazem. To bardzo popularne rozwiązanie posiada jednak szereg minusów. Po pierwsze, taki parasol zajmuje dużo miejsca. Łatwo na niego wpaść i go przewrócić. Po drugie, wymaga nieustannej kontroli paliwa gazowego. Po trzecie, wydziela specyficzny zapach, który może doskwierać gościom, szczególnie jeśli konsumują posiłek. Po czwarte, aby powietrze w ogródku zostało ogrzanie musi minąć dłuższy czas.
Promienniki podczerwieni są zupełnie inne. Co najważniejsze. Mogą zostać zamontowane tak, że nikt nie zauważy nawet ich obecności. Mogą wtopić się w fasadę budynku lub w szkielet tarasu. Działają natychmiast po uruchomieniu. Mówiąc „działają”, mamy na myśli to, że osoby będące w ich zasięgu od razu odczuwają przyjemne ciepło. A propos przyjemności: elektryczne promienniki nie wytwarzają żadnych zapachów. W związku z tym goście mogą cieszyć się swoim posiłkiem bez przeszkód. Ponadto do funkcjonowania wystarczy im tylko dostęp do energii elektrycznej.
JEŚLI INTERESUJĄ CIĘ PROMIENNIKI PODCZERWIENI, POSTAW NA PROFESJONALISTÓW
Promienniki IR to bez wątpienia obecnie najlepszy wybór dla restauratorów. Mogą przyciągnąć tłumy do swojego lokalu, gwarantując im miło spędzony czas w ogródku gastronomicznym. Jeśli zależy Ci na najlepszej obsłudze i wysokiej jakości urządzeniach, warto zapoznać się z ofertą sprawdzonej firmy. Do takich przedsiębiorstw należy Irsystem. Specjaliści przygotują dla Ciebie system dogrzewania, a następnie zamontują go najszybciej, jak to tylko możliwe. Sprawdź ich ofertę, dostępną na stronie internetowej.